Wat zijn Roofviswedstrijden

Wat zijn Roofviswedstrijden
Op de Roofviswedstrijden houden individuele deelnemers een viswedstrijd.
Er wordt individueel gestreden om de totale lengte aan gevangen roofvissen, te weten
paling, snoek en baars. Alle overige gevangen vissoorten tellen niet mee voor de uitslag.
Er is een beker beschikbaar voor degene die in totaal de grootste lengte aan roofvissen
heeft gevangen. Het wedstrijdelement staat hierbij echter niet voorop, het gaat vooral om de gezelligheid.

Voor wie
Alle gehandicapten, al dan niet behorend tot een instelling en 60-plussers kunnen meedoen aan een Roofviswedstrijd. Men hoeft geen ervaren visser te zijn en zelfs zonder ervaring is deelname mogelijk. Onze vrijwilligers zijn aanwezig om aas aan een haak te doen of om een gevangen vis te helpen onthaken.

Waar
De Roofviswedstrijden vinden plaats op het Viscentrum voor Gehandicapten bij Fort Abcoude, Molenweg 19, 1391 CH te Abcoude. Zie verder de routebeschrijving.

Wanneer
Zie het wedstrijdprogramma voor alle wedstrijddata. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en eindigen om 14.00 uur. De prijsuitreiking is om ongeveer 14.45 uur.
De Roofviswedstrijden worden een keer per maand gehouden in de maanden november tot en met februari.

Hoe aan te melden 
Alle bij ons bekende instellingen krijgen van ons ongeveer een week vóór de Roofviswedstrijd een aparte uitnodiging toegestuurd. U kunt zich ook aanmelden via deze link: aanmelden-wedstrijden. Kies daarna voor Roofviswedstrijd.
De sluitingsdatum is 3 werkdagen voor de geplande datum van de Roofviswedstrijd. Na de aanmelding en bevestiging van de deelname kunt u zich vanaf 9.15 op de wedstrijddag inschrijven. U betaalt vervolgens bij de inschrijving de deelnamekosten en u krijgt een vissteiger toegewezen. Voor vragen over dit onderwerp kunt u een mail sturen naar wedstrijden@viscentrumgehandicapten.nl.

Hoe af te melden
Voor de sluitingsdatum voor een Roofviswedstrijd kunt u zich kosteloos afmelden per e-mail via e-mailadres wedstrijden@viscentrumgehandicapten.nl. Wanneer u zich echter na de sluitingsdatum afmeldt, wordt er €4,50 in rekening gebracht. Ook wordt dit bedrag in rekening gebracht bij  het niet verschijnen op een Roofviswedstrijd na inschrijving.

De kosten
Deelnamekosten zijn €4,50 per persoon. Bij dit bedrag is een kop koffie of thee bij aankomst inbegrepen. U gebruikt bij de Roofviswedstrijd altijd uw een eigen hengel (met haakjes zonder weerhaken) en eigen aas en voer.

Eten en drinken
In het paviljoen kunnen uitsmijters, kroketten, gehaktballen, diverse broodjes en diverse dranken worden besteld. Zie verder de prijslijst. Het is toegestaan om meegebrachte consumpties te nuttigen in het paviljoen. U kunt uw lunch zelf samenstellen bij de inschrijving op de wedstrijddag met een lunchformulier. Rond lunchtijd staat vervolgens de lunch voor u klaar in het paviljoen. U kunt het ook op de vissteiger laten bezorgen.

Verdeling vissteigers
Er zijn 11 vissteigers voor maximaal 22 rolstoelgebruikers. Daarnaast zijn er nog 4 vissteigers voor niet-rolstoelgebruikers beschikbaar voor maximaal 8 personen.

Vissen buiten de wedstrijddata 
Als uw instelling of uzelf niet op de aangegeven data kan meedoen aan de Roofviswedstrijd dan kunt u via deze link een afspraak maken om buiten de Roofviswedstrijd om een dagje te gaan vissen.
Voor vragen over dit onderwerp kunt u een mail sturen naar vissen@viscentrumgehandicapten.nl.

Visregels
Klik hier voor alle visregels.