Wat zijn Nationale Visdagen

Wat zijn Nationale Visdagen
Op de Nationale Visdagen houden teams van de deelnemende instellingen een onderlinge viswedstrijd. Hierbij wordt het totale gewicht aan gevangen vis per instelling geteld. Er zijn voor hen drie bekers te winnen. Daarnaast zijn er individuele prijzen te winnen. Hierbij wordt per deelnemer het aantal gevangen vissen geteld. Er zijn voor hen drie prijzen beschikbaar. Daarnaast is er nog een prijs te winnen voor de deelnemer die de zwaarste vis heeft gevangen. Het wedstrijdelement staat hierbij echter niet voorop, het gaat vooral om de gezelligheid.

Voor wie
Alle gehandicapten, al dan niet behorend tot een instelling en 60-plussers kunnen meedoen aan een Nationale Visdag. Men hoeft geen ervaren visser te zijn en zelfs zonder ervaring is deelname mogelijk. Onze vrijwilligers zijn aanwezig om aas aan een haak te doen of om een gevangen vis te helpen onthaken.

Waar
De Nationale Visdagen vinden plaats op het Viscentrum voor Gehandicapten bij Fort Abcoude, Molenweg 19, 1391 CH te Abcoude. Zie verder de routebeschrijving.

Wanneer
Zie het wedstrijdprogramma voor alle wedstrijddata. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en eindigen om 14.00 uur. De prijsuitreiking is om ongeveer 14.45 uur.
De Nationale Visdagen worden een keer per maand gehouden in de maanden april tot en met oktober.

Hoe aan te melden 
Alle bij ons bekende instellingen krijgen van ons ongeveer twee weken vóór een Nationale Visdag een aparte uitnodiging toegestuurd. Voor wedstrijden kunt u zich aanmelden ook  via deze link: aanmelden-wedstrijden. Kies daarna voor Nationale Visdag.

De sluitingsdatum is 3 werkdagen voor de geplande datum van de Nationale Visdag. Na de aanmelding en bevestiging van de deelname kunt u zich vanaf 9.00 op de wedstrijddag inschrijven. U betaalt vervolgens bij de inschrijving de deelnamekosten en u krijgt een vissteiger toegewezen. In principe kunt u met een onbeperkt aantal deelnemers inschrijven maar bij grote belangstelling behouden wij ons het recht voor het aantal deelnemers tot zes per instelling te beperken. Voor vragen over dit onderwerp kunt u een mail sturen naar wedstrijden@viscentrumgehandicapten.nl.

Hoe af te melden
Voor de sluitingsdatum voor een Nationale Visdag kunt u zich kosteloos afmelden per e-mail via e-mailadres wedstrijden@viscentrumgehandicapten.nl. Wanneer u zich echter na de sluitingsdatum afmeldt, wordt er €4,00 in rekening gebracht. Ook wordt dit bedrag in rekening gebracht bij  het niet verschijnen op een Nationale Visdag na inschrijving.

De kosten
Deelnamekosten zijn €4,00 per persoon.  Bij dit bedrag zijn 1 portie voer, 1 portie aas en een kop koffie of thee bij aankomst inbegrepen. Het gebruik van een eigen hengel (met haakjes zonder weerhaken), aas en voer is toegestaan. U kunt ook een hengel huren, zie de prijslijst voor alle prijzen.

Eten en drinken
In het paviljoen kunnen uitsmijters, kroketten, gehaktballen, diverse broodjes en diverse dranken worden besteld. Zie verder de prijslijst. Het is toegestaan om meegebrachte consumpties te nuttigen in het paviljoen. U kunt uw lunch zelf samenstellen bij de inschrijving op de wedstrijddag met een lunchformulier. Rond lunchtijd staat vervolgens de lunch voor u klaar in het paviljoen. U kunt het ook op de vissteiger laten bezorgen.

Verdeling vissteigers
Er zijn 11 vissteigers voor maximaal 22 rolstoelgebruikers. Daarnaast zijn er nog 4 vissteigers voor niet-rolstoelgebruikers beschikbaar voor maximaal 8 personen.

Vissen buiten de wedstrijddata 
Als uw instelling of uzelf niet op de aangegeven data kan meedoen aan de viswedstrijd dan kunt dan via deze link een afspraak maken om buiten de viswedstrijd om een dagje te gaan vissen.
Voor vragen over dit onderwerp kunt u een mail sturen naar vissen@viscentrumgehandicapten.nl.

Visregels
Klik hier voor alle visregels.

Foto’s
Bijgaand enkele actiefoto’s genomen op de Nationale Visdag 16 mei 2018: