Hengelvangstregistratie

Een simpel maar effectief middel om inzicht te krijgen in de visstand is hengelvangstregistratie. Deze methode biedt niet alleen de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de visstand over langere termijn maar geeft ook informatie over de hengeldruk op het water, de soort visserij, de favoriete beviste soorten, lengteverdelingen enz..

Met al deze gegevens is een bestuur dus beter in staat het beleid m.b.t. de visstand te onderbouwen, is van groot belang voor de visstandbeheer en beheerplan en kan zodoende beter aan de wensen van de sportvisser tegemoet komen.

Zowel individuele sportvissers als hengelsportverenigingen gebruiken hengelvangstenregistratie voor het registreren van vangsten. Ook tijdens viswedstrijden wordt het middel regelmatig ingezet.

Bij eventuele calamiteiten, zoals bijvoorbeeld vissterfte, kan met deze gegevens aangetoond worden wat de visstand in het viswater was voor de calamiteit.

Ons eenvoudig document is een middel om simpel de vangsten te registreren. U kunt het formulier uitprinten en meenemen als u bij ons komt vissen, individueel of met wedstrijden. Later kunt u dit dan weer inleveren of versturen.

Bent U nu al enthousiast over hengelvangstregistratie en wilt U meedoen of heeft U vragen, mail deze dan naar vissen@viscentrumgehandicapten.nl met als onderwerp Hengelvangstregistratie.

 

Download HIER het formulier.