Behalve bij het viscentrum in Abcoude zijn in Nederland nog meer visplaatsen te vinden die voor mensen met een lichamelijke beperking toegankelijk zijn. Veel van deze visplaatsen worden onderhouden door hengelsportverenigingen. Er is veel verschil tussen deze visplaatsen. Sommige bestaan uit niet meer dan een met tegels geplaveide walkant, die bereikbaar is voor een rolstoel. Bij andere is nog een leuning aangebracht, die zorgt voor veiligheid. Bij sommige is een toilet in de buurt maar vaak geen invalidentoilet. Andere zijn slechts geschikt voor 1 of 2 rolstoelen. Er zijn slechts weinig complete visplaatsen, waaronder wordt verstaan een visplaats met meer veilige vissteigers, invalidentoilet, schuilplaats en horecagelegenheid met de mogelijkheid om groepen te ontvangen. Het viscentrum in Abcoude is zo’n complete visplaats. Klik hier voor een overzicht van de vissteigers 1 tot en met 15 en de onder water geplaatste viskooien, die zijn geplaatst om vissen te beschermen tegen de aalscholvers.

 

Een lijst van andere aangepaste visplaatsen is te vinden op http://www.fishinginfo.eu/NL/viswateren/invaliden/invalidendiversen.htm

Ook kunt u zoeken op www.visplanner.nl onder “aangepaste visplaatsen”.

Op 30 september 2018 is in Burgerbrug een rolstoeltoegankelijke visplaats geopend. Adres: nabij Zorgkwekerij "Croon en Bergh", Grote Sloot 91, 1754 JC, Burgerbrug.